Uyarı: Kameralar statik değerlere duyarlıdır. PCB’yi kullanmadan önce kendinizi topraklayın. 

Kamera kartı, Raspberry Pi’ye 15 yollu bir şerit kabloyla tutturuluyor. Yapılması gereken sadece iki bağlantı var: şerit kablonun kamera PCB’sine ve Raspberry Pi’nin kendisine takılması gerekiyor. Kabloyu doğru yuvarlamanız gerekir, yoksa kamera çalışmaz. Kamera PCB’sinde, kablodaki mavi destek PCB’den uzağa bakmalı ve Raspberry Pi’de Ethernet bağlantısına bakmalıdır (veya bir model A kullanıyorsanız Ethernet konektörünün olduğu taraf). 

PCB ve Pi üzerindeki konnektörler farklı olsa da, benzer şekilde çalışırlar. Raspberry Pi’nin kendisinde, konektörün her iki ucundaki tırnakları yukarı çekin. Kolayca kayar ve hafifçe etrafında dönebilmelidir. Şerit kabloyu yuvaya tam olarak oturduğundan emin olarak yerleştirin ve yerine oturtmak için tırnakları yavaşça aşağı bastırın. Kamera PCB konektörü ayrıca tırnakları karttan çekip çıkarmanızı, kabloyu yavaşça takmanızı ve sonra tırnakları geri itmenizi gerektirir. PCB konektörü Pi’nin kendisinden biraz daha garip olabilir. 

Kamera yazılımını kurma 

En son çekirdeği, GPU bellenimini ve uygulamaları indirmek ve yüklemek için komut satırında aşağıdaki talimatları uygulayın. Bunun doğru çalışması için bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak. 

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

Şimdi Raspberry Pi’nizi ilk kurduğunuzda kullanacağınız raspi-config programını kullanarak kamera desteğini etkinleştirmeniz gerekiyor. 

sudo raspi-config

Kamera seçeneğine gitmek için imleç tuşlarını kullanın ve ‘etkinleştir’i seçin. Raspi-config çıkarken, yeniden başlatmak isteyecektir. Etkinleştirme seçeneği, yeniden başlatma sırasında doğru GPU ürün yazılımının kamera sürücüsü ve ayar ile çalışacağını ve GPU bellek bölmesinin kameranın doğru çalışabilmesi için yeterli belleği almasını sağlamak için yeterli olmasını sağlayacaktır. 

Sistemin kurulu olduğunu ve çalıştığını test etmek için aşağıdaki komutu deneyin: 

raspistill -v -o test.jpg

Ekran, kameradan beş saniyelik bir önizleme göstermeli ve ardından çeşitli bilgi mesajlarını görüntülerken test.jpg dosyasına kaydedilmiş bir resim çekmelidir. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments