Yerleşik ses çıkışı, analog sesin kullanım şeklini ve bazı üretici yazılımı özelliklerinin etkin olup olmadığını değiştirmek için konfig seçeneklerini kullanır. 

disable_audio_dither 

Varsayılan olarak, analog ses çıkışına yönlendirilirse, ses akışına bir 1.0LSB renk taklidi uygulanır. Bu, bazı durumlarda, örneğin ALSA ses seviyesi düşük bir seviyeye ayarlandığında, sesli arka plan “hiss” oluşturabilir. Takviye uygulamasını devre dışı bırakmak için disable_audio_dither öğesini 1 olarak ayarlayın. 

enable_audio_dither 

Ses örnekleri, ses örnekleri 16 bitten büyük olduğunda normalde devre dışı kalır (yukarıdaki disable_audio_dither). Tüm bit derinliklerinde renk taklidi kullanımını zorlamak için bu seçeneği 1 olarak ayarlayın. 

pwm_sample_bits 

Pwm_sample_bits komutu, analog ses çıkışının bit derinliğini ayarlar. Varsayılan bit derinliği 11‘dir. 8‘in altındaki bit derinliklerinin seçilmesi, 8‘in altındaki ayarlar destekleyemeyecek kadar düşük bir PLL frekansına neden olduğundan, işlevsel olmayan sese neden olur. Bu genellikle, yalnızca bit derinliğinin niceleme gürültüsünü nasıl etkilediğinin bir gösterimi olarak faydalıdır. 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments