twin setleri

Herkese merhaba!

Bu yazımızda sizlerle Türkiye’de Türk girişimciler tarafından tasarlanıp üretilen Twin Bilim setleri ile tanışacağız. “Bilimle Sev, Sevindir” sloganıyla çocuklara bilimi ve teknolojiyi deneyimleyerek öğrenme imkanı sağlayan içerikler hazırlıyorlar. Özellikle ilkokul-ortaokul çağındaki çocuklara hitap eden bu etkinlik setler, içerisinden hem Twin tarafından tasarlanıp üretilen elektronik bileşenler hem de etkinlik sırasında kullanılacak ahşap, karton, yapıştırıcı gibi malzemeleri içeriyor.

Çocukların teknolojiyi anlamaları ve kendi projelerini üretebilmeleri için tasarlanan elektronik bileşenler birbirleriyle mıknatıs ile birleşiyorlar ve Legolar ile kullanılabiliyorlar. Bu sayede çocuklar çok kısa bir süre içerisinde elektronik projelerini inşa ederek olası hatalarını hızlıca düzeltme imkanı buluyorlar. Şimdi gelin okulda ve evde kolayca kullanılabilecek ve çocukların bir yetişkin olmadan da gelişimlerini sağlayan Twin Bilim Setleri’ni biraz daha tanıyalım.

magnet
Şekil 1 – Mıknatıs

 

Robotik Sanat Seti

Elektronik ve sanatı birleştirerek çocuklara hem başlangıç seviyesinde elektronik öğrenme imkanı sunar hem de renklerin doğasından dans eden çizim robotuna bir çok şeyi keşfetmeyi sağlar. 10 kendin yap projesinin yapım dokümanı, set içerisinde bulunan etkinlik kitapçığında mevcut. Bu etkinlikleri yaparken kullanılacak karton, yapıştırıcı, kalem, boya hepsi set içerisinde bulunur. Size düşense sadece bir etkinlik seçip gerçekleştirmek kalır 🙂 İncelemek için Buraya tıklayın.

roboticart
Şekil 2 – Robotik Sanat Seti

 

Mucit Seti

STEM’e giriş seti olarak da tanıtabileceğimiz bu set LED, buton ve temel sensörlerden oluşur. Çocuklar bu setle ışığın yolculuğu gibi bilimsel olguları gözlemleyebilecekleri deneyler de yapabilirler, el çırpınca yanan gece lambası da icat edebilirler. Set içeriğinde 6 farklı Twin Elektronik Modülü’nün yanı sıra 15 örnek projenin yapılış dokümanlarını içeren bir etkinlik kitapçığı ve etkinliklerde kullanılan tüm karton, ahşap, yapıştırıcı gibi malzemeler bulunur. Örnek projeleri yaparak elektroniği öğrenen ve icat etmeyi deneyimleyen çocuklar hayal güçleriyle sınırsız bir dünyaya adım atarlar.

inventor
Şekil 3 – Mucit Seti

 

Kodlama Seti

Çocukların kendi icatlarını üretebilmesi için üretilen Twin Kodlama Modülü Arduino alt yapısına sahiptir ve çocukların Twin Elektronik Modülleri ile kolayca kullanabilmesi için 6 adet giriş – çıkış yuvasına sahiptir. Kodlama Seti içerisinde çocukların ilk projelerini gerçekleştirecekleri servo motor ve ultrasonik sensör gibi Twin Elektronik Modülleri de bulunur.  Modülünüzü Bluetooth ile kolayca mobil cihazınıza ya da bilgisayarınıza bağlayarak proje oluşturmaya başlayabilirsiniz. Twin Bilim tarafından geliştirilen web uygulaması Twin Code Lab (code.twinscience.com) veya Twinner mobil uygulaması üzerinden blok kodlamayla Twin Kodlama Modülü’nü programlayabilirsiniz. İncelemek için Buraya tıklayın.

coding
Şekil 4 – Kodlama Seti

 

Bonus: Uzaktan Kumandalı Araba Ek Paketi

Bu ek paket ile Twin Kodlama Modülü’nü kullanarak kendi Bluetooth kontrollü arabanızı yapabilirsiniz. Twinner içerisindeki zengin “kontrol” özelliklerini kullanarak sesli komutlar ile çalışan bir araba bile icat edebilirsiniz!

 

Otonom Araç Seti

Daha önce pek çok kez kodlama yapmış, artık biraz da icatlar yapmak isteyen çocuklar için ideal seçimdir. Twin Kodlama Modülü, DC motor, sensörler ve Lego çarklarından yapı parçalarına kadar zengin bir içeriğe sahip olan bu set ile engelden kaçan robot, otonom süpürge gibi pek çok projenin yanında set içeriğindeki motorlar ve sensörler ile de sınırsız proje üretebilirsiniz.

autonomous
Şekil 5 – Otonom Araç Seti

 

Pek Yakında: Twin Havacılık Seti

Uçaklara ve uzayı öğrenmeye hazır mıyız? Twin Elektronik Modülleri ve onlarca yapı parçasını içeren bu setle uçak fırlatıcısından pervaneli uçağa farklı proje yapılabilir. Çok yakında mağazamızda!

Aviation
Şekil 6 – Havacılık Seti

 

Samm Markette yer alan setlerimizi aşağıdaki link üzerinden inceleyebilirsiniz:

https://market.samm.com/twin-bilim-125

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments