Bir Pi bir nedenden ötürü önyükleme yapamıyorsa veya kapatmak zorunda kalırsa, çoğu durumda bir LED, ne olduğunu belirtmek için belirli sayıda yanıp söner. LED, kesin durumu belirtmek için birkaç uzun yanıp sönme (0 veya daha fazla) yanıp söner, ardından kısa yanıp söner. Çoğu durumda, desen 2 saniyelik bir boşluktan sonra tekrarlanır. 

Uzun yanıp söner  Kısa yanıp söner  Durum 
0  3  Genel önyükleme hatası 
0  4  başlangıç * .elf bulunamadı 
0  7  Çekirdek resmi bulunamadı 
0  8  SDRAM hatası 
0  9  Yetersiz SDRAM 
0  10  HALT durumunda 
2  1  Bölüm FAT değil 
2  2  Bölümden okunamadı 
2  3  Genişletilmiş bölüm FAT değil 
4  4  Desteklenmeyen tahta tipi 
4  5  Önemli ürün yazılımı hatası 
4  6  A tipi elektrik kesintisi 
4  7  B tipi elektrik kesintisi 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
ilker
ilker
2 yıl önce

raspberry pi 2 kullanıyorum.pwr ve act ledleri aynı parlaklıkta sürekli yanıyor.3 farklı sd kartla farklı programlar ile yeniden bıcımlendırıp denedim olmuyor aynı kartlarla zero wh calıstırabılıyorum.kısaca kartı sokuyorum gene ışıklar sürekli yanıyor ne anlama geliyor bulamadım/

Masoud Toorani
Yönetici
Reply to  ilker
2 yıl önce

Merhaba,

Size yardımcı olabilmemiz için yaşadaığınız problem hakkında market@samm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

İyi günler dileriz.

ilkerbozkurt
ilkerbozkurt
Reply to  Masoud Toorani
2 yıl önce

Burdan yazarsanız herkes faydalanır,bu sorunu yaşayan baya bir insan var…rasperyyzero 2 w aldım şimdi oda aynısını yapıyor bu nasıl bir geliştirme kartı anlamadım,statik elektriktenmi etkileniyor acaba? kısaca raspberry pi kesinlikle pişmanlıktır

Masoud Toorani
Yönetici
Reply to  ilkerbozkurt
2 yıl önce

Merhaba İlker Bey,

Bu sorun farklı nedenlerden kaynaklanabilmektedir. Örnek olarak eğer bir SD kart ilk kullanımı X Raspberry Pi modelinde olursa bu SD kart farklı Y modeli Raspberry Pi modelinde çalışmayabilir ve bunun nedeni SD kartın ilk kullanımda cihaza göre config olmasıdır.

Kullandığınız güç adaptörü bu durumu etkilemektedir. Voltaj ve Akım değerleri kesinlikle Raspberry Pi cihazı için önerilen değerlede olması gerekmekte.

Kısacası her bir Raspberry Pi cihazı için ilk kurulum yapılmasında aşağıdaki blogda bulunan adımları tek tek izlemenizi öneriyoruz.
https://blog.samm.com/raspberry-pi-ilk-kurulum/

Sorunun devam etmesi durumunda cihazınız arızalı olabilme ihtimali mevcut ve değişim için market@samm.com adresimizden bize ulaşabilirsiniz.

ilker
ilker
Reply to  Masoud Toorani
2 yıl önce

Çok teşekkür ederim yanıtınız için.sorunu şu şekilde çözdüm: sd kartı birde fazla defa hızlı olmayacak şekilde formatladım sonra tekrar yazdım, sonra taktım ve çalışıyor,bu arada raspi 2 hala çalışmıyor : act ve power ledleri hiç kesintisiz sürekli aynı parlaklıkta yanıyor ön yğkleme yapamıyor galiba…..