start_file, fixup_file

Bu seçenekler, önyüklemeden önce Videocore GPU’ya aktarılan ürün yazılımı dosyalarını belirtir. 

start_file kullanılacak Videocore (VC4) üretici yazılımı dosyasını belirtir. fixup_filestart_file içinde kullanılan bellek konumlarını GPU bellek bölmesine uyması için sabitlemek için kullanılan dosyayı belirtir. Start_file ve fixup_file öğelerinin eşleşen bir çift olduğunu unutmayın; eşleştirilmemiş dosyaları kullanmak panonun önyüklemesini durduracaktır. Bu gelişmiş bir seçenektir, bu yüzden bu seçenek yerine start_x ve start_debug kullanmanızı öneririz. 

start_x, start_debug

Bunlar, bazı alternatif start_file ve fixup_file ayarlarına bir kısayol sağlar ve üretici yazılımı yapılandırmalarını seçmek için önerilen yöntemlerdir. 

start_x = 1 şu anlama gelir: start_file = start_x.elf fixup_file = fixup_x.dat

start_debug = 1 şu anlama gelir: start_file = start_db.elf fixup_file = fixup_db.dat

Kamera modülü kullanılırken start_x = 1 belirtilmelidir. Kamerayı raspi-config ile etkinleştirmek bunu otomatik olarak ayarlayacaktır. 

disable_commandline_tags

Çekirdeği başlatmadan önce start.elf’in ATAGS (0x100 belleğinden) doldurmasını durdurmak için disable_commandline_tags komutunu 1 olarak ayarlayın. 

cmdline

cmdline, çekirdek komut satırı dizesinin okunacağı önyükleme bölümündeki alternatif dosya adıdır; varsayılan değer cmdline.txt’dir. 

Kernel 

Çekirdek, çekirdeği yüklerken kullanılacak önyükleme bölümündeki alternatif dosya adıdır. Pi 1, Pi Zero ve Compute Module’deki varsayılan değer kernel.img, Pi 2, Pi 3 ve Compute Module 3’teki varsayılan değer kernel7.img’dir. Pi 3 veya Compute Module 3’de çekirdek 8.img varsa, tercih edilen şekilde yüklenecek ve 64 bit moduna girilecektir. NOT: Bu sıkıştırılmamış bir çekirdek görüntü dosyası olmalıdır. 

kernel_address 

Çekirdek_adresi, çekirdek görüntünün yükleneceği bellek adresidir. Varsayılan olarak 0x8000 adresine 32 bit çekirdekler ve 0x80000 adreslerine 64 bit çekirdekler yüklenir. Eğer çekirdek_old ayarlanmışsa, çekirdekler 0x0 adresine yüklenir. 

kernel_old 

Çekirdeği 0x0 bellek adresine yüklemek için kernel_old öğesini 1 olarak ayarlayın. 

Ramfsfile 

ramfsfile, yüklenecek ramfs dosyasının önyükleme bölümündeki isteğe bağlı dosya adıdır 

Ramfsaddr 

ramfsaddrramfsfile dosyasının yüklenmesi gereken hafıza adresidir. 

Initramfs 

Initramfs komutu hem ramfs dosya adını hem de yükleneceği bellek adresini belirtir. Ramfsfile ve ramfsaddr eylemlerini tek bir parametrede gerçekleştirir. Adres ayrıca, çekirdek görüntüsünden sonra belleğe yerleştirmek için followkernel (veya 0) olabilir. Örnek değerler: initramfs initramf.gz 0x00800000 veya initramfs init.gz followkernel 

Not: Bu seçenek, diğer tüm seçeneklerden farklı bir sözdizimi kullanır ve burada bir = karakter kullanmamalısınız. 

init_uart_baud 

 init_uart_baud, ilk UART baud hızıdır. Varsayılan değer 115200’dür. 

init_uart_clock 

init_uart_clock, ilk UART saat frekansıdır. Varsayılan değer 48000000’dür (48MHz). Bu saatin yalnızca UART0 (Linux’ta ttyAMA0) için geçerli olduğunu ve UART için maksimum baudratın saatin 1 / 16’sı ile sınırlı olduğunu unutmayın. Pi 3 ve Pi Zero’daki varsayılan UART, UART1’dir (Linux’ta ttyS0) ve saati çekirdek VPU saatidir – en az 250MHz. 

bootcode_delay 

Bootcode_delay komutu, start.elf‘i yüklemeden önce bootcode.bin‘de belirli bir saniye boyunca geciktirir: varsayılan değer 0’dır. 

Bu, örneğin, Pi ve monitör aynı kaynaktan besleniyorsa, ancak monitörün Pi’den başlaması daha uzun sürerse, monitörün EDID değerini okumadan önce bir gecikme eklemek için kullanışlıdır. İlk açılışta ekran algılaması yanlışsa bu değeri ayarlamayı deneyin, ancak monitörden gücü kesmeden Pi’yi yeniden başlatırsanız doğrudur. 

boot_delay 

Boot_delay komutu, çekirdeği yüklemeden önce start.elf içinde belirli sayıda saniye beklemesini ister: varsayılan değer 1’dir. Milisaniye cinsinden toplam gecikme (1000 x boot_delay) + boot_delay_ms olarak hesaplanır. Linux karttan önyükleme yapabilmek için SD kartınızın hazır olması için biraz zamana ihtiyacı varsa, bu yararlı olabilir. 

boot_delay_ms 

Boot_delay_ms komutu, çekirdeği yüklemeden önce start.elf içindeki belirli bir milisaniyeyi beklemek anlamına gelir. Varsayılan değer 0’dır. 

disable_splash 

Disable_splash 1 olarak ayarlanırsa, gökkuşağı açılış ekranı önyüklemede gösterilmez. Varsayılan değer 0’dır. 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments