Raspberry Pi Imager - raspberry-pi-imager-raspbian-sd-card-flasher-01

Raspberry Pi Lisanslı işletim sistemi (Raspbian) ve diğer işletim sistemlerinin kurulumu için Raspberry Pi Foundation tarafından geliştirilen ve microSD kartınızı kolayca yükleyebilirsiniz.

Şekil 1 – Raspberry Pi Imager

 

Kurulum

microSD kartlar söz konusu olduğunda, bunları en sevdiğiniz Raspberry Pi işletim sistemiyle programlamak her zaman biraz zor olmuştur.

Şekil 2 – microSD kart

 

En büyük sorun ise, insanların bilgisayarlarının kullanması muhtemel işletim sistemleri arasındaki farklardan kaynaklanmaktadır; Windows, macOS ve Linux, SD karta erişmek için farklı yöntemler kullanır ve bu da sorunlar yaratabiliyor.

Bazı yeni Raspberry Pi kullanıcıları için, en son güncel imajı nerede bulacakları ve microSD karta nasıl yükleyeceklerini anlamak biraz kafa karıştırıcı olabilir. Tabi daha önce Etcher gibi imaj yükleme programları ile deneyiminiz olmadıysa …

Bu yüzden daha önceden Raspberry Pi Onaylı Satıcılarından (Raspberry Pi Approved Reseller) imaj yüklenmiş microSD kartları almanızı öneriyoruz.

Peki ama mevcut kartınıza yeniden yükleme yapmak isterseniz napabilirsiniz?

Yeni Raspberry Pi Imager

 

Bugünden itibaren Raspberry Pi kullanıcıları, Windows, macOS ve Ubuntu için mevcut olan yeni Raspberry Pi Imager’ı indirip kullanabilecekler.

Şekil 3 – Giriş

Şekil 4 – İmaj seçimi

Şekil 5 – microSD kart seçimi

Şekil 6 – Yazdırma

 

Uygulmanın kullanımı basit ve süper hızlıdır. İlk olarak, Raspberry Pi Imager, foundation sitesinden tüm mevcut indirme seçeneklerinin bir listesini içeren bir .JSON dosyası indirerek her zaman en güncel sürümü yüklemenizi sağlar.

Kullanılabilir seçeneklerden bir işletim sistemi seçtikten sonra, uygulama ilgili dosyayı doğrudan foundation sitesinden okur ve doğrudan SD karta yazar.

Bu, web sitesinden okuma, sabit diskinizdeki bir dosyaya yazma ve ardından ayrı bir adım olarak, sabit sürücüden okuma ve microSD karta yazma standart işlemine kıyasla süreci oldukça hızlandırır.

Bu işlem sırasında, Raspberry Pi Imager ayrıca indirilen işletim sistemi imajını önbelleğe alır; yani, bilgisayarınıza yerel bir kopyasını kaydeder, böylece dosyayı tekrar indirmek zorunda kalmadan ek SD kartları programlayabilirsiniz.

Uygulamayı İndirin

Uygulamayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

https://www.raspberrypi.org/downloads/

Raspberry Pi Imager tamamen açık kaynak yazılımdır.

https://github.com/raspberrypi/rpi-imager

 

3 2 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments