Selamlar! Bugün sizlere SAMM Teknoloji ekibi tarafından tasarlanan ve Türkiye’de üretilen yerli IoT cihazı Sintas tanıtmanın gururunu yaşıyorum 😊 IoT, Internet of the Things, Türkçesiyle Nesnelerin İnterneti, cihazları ve ortamları internet üzerinden kontrol edebilmemiz üzerine çalışan teknoloji alanıdır. Böyle özel bir teknoloji alanında SAMM Teknoloji’nin de rekabet ettiğini görme mutluluğunu birlikte paylaşalım. Girişimizi yaptıktan sonra ürünümüzün özellikleri üzerine konuşmaya başlayabiliriz 😊

SİNTAS IoT Cihazının önden görünümü
Sintas IoT Cihazının Görünümü

 

Sintas Nedir?

Sintas’ı ortamın sıcaklık ve nem değerlerini otomatik olarak ölçen, bu bilgileri kullanıcıların da kolayca ulaşabileceği bir web ara yüzüne aktaran yerli IoT cihazı olarak açıklayabilirim. Sintas ile bu ölçümleri anlık olarak takip edebilirsiniz. Tabii geçmiş verileri de inceleyebilirsiniz.

Sintas’ı ev veya ofis için kullanabileceğiniz gibi üretim tesisi, medikal merkez, laboratuvar, fabrika gibi alanlarda da güvenle kullanabilirsiniz.

 

Teknik Özellikler

Sintas’ın çalışması için gerekli enerji sadece 3 tane AA pil kadardır. Üzerinde dahili bir ekran olmamakla birlikte isterseniz bir OLED ekranı kolayca adapte edebilirsiniz. Cihazınıza güç verdikten sonra kolayca internete bağlayarak veri aktarmaya başlayabilirsiniz.

(-40°C) – (+85°C) aralığında ölçümleyebilen cihaz ortamın nem oranını da % değerler ile göstermektedir. En güzel özelleştirmelerinden biri, veri gönderme sıklığını kolayca web ara yüzünden ayarlayabilmek bence. Ortamda takip etmek istediğiniz olaylara veya özel durumlara göre 5dk-10dk-30dk gibi farklı aralıklarda ölçümleme yapabiliyoruz.

Peki Wi-Fi bağlantısı kesilirse? O anlara ait veriyi kayıp mı etmiş olacağız? Hayır. Sintas cihazımız bağlantısı koptuğunda ölçüm sonuçlarını depolayarak, internet bağlantısı geldiğinde depolanan verileri web arayüzüne aktarabilir.

SİNTAS'ı Web Arayüzü üzerinden kullanmak için yapılması gereken bağlantı
Sintas’ı Web Bağlantısı

Daha Fazla Bilgi

Sintas sizin de çok hoşunuza gitti, biliyorum 🙂

Sintas’ın kullanım kılavuzuna bu linkten ulaşabilirsiniz, Web arayüzünün kullanımını görmek için bu linkteki rehberi inceleyebilirsiniz.

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments