Raspberry  Pi’nizi bölgesel ayarlarınıza uyacak şekilde ayarlayın. 

Dil 

NOOBS 

NOOBS tarafından kullanılan dili değiştirmek için klavyenizdeki L tuşuna basabilir, istediğiniz dili seçmek için yukarı / aşağı oklara basabilir ve ardından Enter; ya da fareyi kullanarak aynı şeyi yapabilirsiniz. NOOBS seçiminizi hatırlayacak ve bir dahaki sefere aynı dili kullanacaktır. 

Raspbian 

Raspbia n’ı NOOBS kullanarak yüklediyseniz, NOOBS içinde kullandığınız dili otomatik olarak almalıdır. Ancak farklı bir dil seçmek istiyorsanız veya bağımsız bir görüntüden Raspbian’ı yüklediyseniz, raspi-config kullanın. 

Klavye 

NOOBS 

NOOBS tarafından kullanılan klavye düzenini değiştirmek için klavyenizdeki 9 tuşuna basabilir, istediğiniz klavyeyi seçmek için yukarı / aşağı oklara basabilir ve ardından Enter; ya da fareyi kullanarak aynı şeyi yapabilirsiniz. Dili değiştirmenin (yukarıda açıklandığı gibi) klavye düzenini de uygun şekilde otomatik olarak değiştirebileceğini unutmayın. NOOBS seçiminizi hatırlayacak ve bir dahaki sefere aynı klavye düzenini kullanacaktır. 

Raspbian 

NOOBS kullanarak Raspbian yüklediyseniz, NOOBS’da kullandığınız klavyeyi otomatik olarak almalıdır. Ancak farklı bir klavye seçmek istiyorsanız veya bağımsız bir görüntüden Raspbian yüklediyseniz, raspi-config kullanın. 

Saat dilimi 

NOOBS 

NOOBS’nin hiçbir bölümü saati kullanmıyor; Sonuç olarak, zaman dilimini değiştirme seçeneği yoktur. 

Raspbian 

Bir kez daha, bu raspi-config aracını kullanarak değiştirebileceğiniz bir şey. 

2.3 3 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments