kadikoy-lisesi-turkiye

Her sene düzenlenen ve bu sene 51.’si gerçekleşen Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması sonuçları açıklandı. 15.000 den fazla projenin katıldığı yarışmada Kadıköy Anadolu Lisesi, Teknoloji Tasarım dalında üçüncülük derecesine girerek büyük bir başarıya imza attı.

Tübitak
Şekil 1 – Tübitak Yarışması

 

Bu sene yarışmaya 3.004 farklı okuldan 12.697 kız ve 10.831 erkek olmak üzere toplam 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu alınmış olup değerlendirilmiştir.

Şekil 2 – Proje Ekibi

 

Kadıköy Anadolu Lisesi ise Teknolojik Tasarım alanında “Okullarda Sıfır Atık: Görüntü İşleme İle Akıllı Atık Sınıflandırma Sistemi” projesiyle üçüncülük elde ederek ekim ayında gerçekleşecek olan final sergisi ve ödül töreninde yer almayı hak kazandı.

Şekil 3 – Kadıköy Anadolu Lisesi Projesi

 

Bu başarıda emeği geçen öğrenci arkadaşlarımızı ve Kadıköy Anadolu Lisesi kadrosunu tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz. Bu süreçte Samm Market olarak katkıda bulunabildiysek ne mutlu bizlere 🙂

Haber Kaynağı: http://kadikoyanadolulisesi.meb.k12.tr/icerikler/tubitak-51-bilim-olimpiyatlarinda-teknoloji-tasarim-dalinda-3-olduk_9777344.html

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments