norway-100000-free-micro-bit-students-02

Nordic Semiconductor firması Norveç’te kredi kartı boyutundaki 100.000 adet micro:bit ‘in çocukları bilgisayar bilimleri ve IoT ile ilgilenmelerini teşvik etmek amacıyla dağıtalacağını açıkladı.

Dört yıl sürecek bu teşvik Sparebankstiftelsen Vakfı tarafından finanse ediliyor. Vakfın amacı çocukları bilgisayar bilimlerini öğrenmeye teşvik etmek. Çocukların programlama becerilerini, IoT ile tanışmalarını sağlamak için ise çeşitli çalışmalar yürütüyorlar.

micro:bit, BBC(British Broadcasting Corporation) tarafından geliştirilmiş kredi kartı boyutunda bir karttır. Kart Nordic Semiconduktor dahil olmak üzere ARM, Microsoft, Samsung gibi bir çok teknoloji devi tarafından destekleniyor. micro:bit ile tanışmak için buraya tıklayınız.

2018 verilerine göre 50’den fazla ülkede çocuklara bilgisayar bilimlerini öğretmek amacıyla micro:bit kullanılıyor. Bu sayı ise gün geçtikçe daha da artıyor.

Türkiye’de 2018 senesi itibariyle yaygınlaşmaya başlayan micro:bit, SAMM Teknolojinin de desteğiyle bir çok okulda ve atölyede müfredata girmiş bulunmakta. micro:bit ile çalışmalar yapıyorsanız ve paylaşımlarda bulunmak istiyorsanız market@samm.com ile iletişime geçerek katkı sağlayabilirsiniz.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments