Raspberry Pi 400: Tüm bilgisayar tek bir klavyede toplandı

Raspberry Pi bizlerde her ne kadar “Arduino’nun bir tık üstü mikrodenetleyici” imajına sahip olsa da aslında bir bilgisayar üreticisi. Tüm Raspberry Pi modelleri ofis programları kullanıp internette gezinebileceğimiz donanım özelliklerine sahip.

Alışkın olduğumuz kocaman demir kutular içerisinde olmadığı için çoğunlukla makerlar tarafından kullanılsa da Uzaktan Eğitime Raspberry Pi ile Bağlanın yazımda anlattığım gibi bir monitör-klavye-fare üçlüsüyle kolaylıkla son kullanıcıya hitap eden bir bilgisayar olabiliyor.

Bu yazımda bahsedeceğim en yeni -ve beni en çok heyecanlandıran- modelimiz “Raspberry Pi 400” ise şirketin CEO’su tarafından en kullanıcı dostu model olarak tanıtılıyor.

Raspberry Pi 400-1

 

Raspberry Pi4 modelinin 4GB’lık versiyonunun tüm özelliklerine sahip bir klavye olarak tanımlayabileceğimiz Raspberry Pi 400’ü kullanmak için sahip olmamız gereken tek şeyse bir ekran! Micro HDMI çıkışına bağladığınız ekran ile (iki ekran mı kullanıyorsunuz, ikinci HDMI çıkışı da var) günlük işlerinizin tamamını yapabilirsiniz.

Raspberry Pi 400’ün donanım özelliklerini listelemek gerekirse;

  • 1x micro SDkart girişi
  • 2x micro HDMI çıkışı (1080p 4K HD)
  • 2x USB 3.0
  • 1x USB 2.0
  • 1x Ethernet soketi
  • 40x GPIO pin

NOT: Pi 4’ün klavye hali diye tanıtsak da Pi 4 üzerinde buluna 3.5 mm ses çıkışı ve kamera bağlantısını yaptığımız CSI bağlantısına sahip değil, aynı zamanda 1 tane daha az USB 2.0 bağlantısına sahip. (Ses çıkışı için usb girişli ses aygıtları çare olabilir.) Tabii farklardan bahsederken Pi400’ün işlemcisinin daha iyi olduğunu söylemeden de geçmeyelim.

 

Raspberry Pi 400 kime göre?

Ağır grafik programlar kullanmak gerekmeyen her işin altından kolayca kalkabilecek bu model bence en çok ilkokul – ortaokul öğrencilerine uygun.  Öyle ki Rasberry Pi 400 Computer Kit’e ek olarak sadece bir monitör, webcam kamera ve mikrofon alarak çocuklara dijital ortamda ödevlerini yapabilecekleri, EBA ve Youtube’dan dersler izleyip Zoom’dan online derslere girebilecekleri hatta temel kodlama programlarını kullanıp uygulamalar yapabilecekleri her türlü özelliği sunabilirsiniz.

Raspberry Pi 400-2

 

Öğrenciler için daha uygun desem de aslında ofis çalışanları için de kesinlikle kullanışlı bir seçenek. Çoğunlukla tercih edilen kasa bilgisayarları eve götüremezken veya koca koca laptoplar taşırken Raspberry Pi 400 ile ofisinizdeki monitörünüze ek olarak evde de bir monitör bulundurmanız yeterli.

Bir ofiste bir evde çalıştığımız bu günlerde uzaktan erişim programları ile uğraşmak yerine hem uygun fiyatlı hem kompakt bu modelle hayatınızın ne kadar verimli olduğuna şaşıracaksınız!

 

3 4 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

4 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Ömer Faruk Sancak
3 yıl önce

Böylesine detaylı bir tasarıma wifi modülü koymamışlar mı?

Masoud Toorani
Yönetici
Reply to  Ömer Faruk Sancak
3 yıl önce

Wifi modülü olmadan olmaz tabi ki 🙂
Ürünün teknik özelliklerini inceleyebilirsiniz.
https://market.samm.com/raspberry-pi-400

Kuzey
Kuzey
3 yıl önce

Bunun 8GB RAMlik modelini de yapabilir misiniz?

Masoud Toorani
Yönetici
Reply to  Kuzey
3 yıl önce

Merhabalar,

Yakın zamanda 8GB Ram modeli için bir üretim planı bulunmuyor.
Yeni modellerin haberlerini market.samm.com sitemiz ve bültenimiz üzerinden takip edebilirsiniz.

İyi günler.