micro-bit-dice-03

Proje Tanımı:

Herkese merhabalar,

micro:bit projelerimizde bu hafta zar projesi yapacağız. Elinizde bir zar olduğunu düşünün. Sallayıp bıraktığımızda zar üzerinde 1 ile 6 arasında herhangi bir rakam gelecek. Aynı şeyi bu projemizde micro:bit ile yapacağız. micro:bit’i her salladığımızda üzerindeki ledler 1 ile 6 arasında rastgele gelen rakamı gösterecek.

Başlayalım!

Gerekli malzemeler:

micro:bit Programlama

Buraya tıklayarak micro:bit’in web sitesine gidiyoruz ve yeni bir proje oluşturuyoruz. micro:bit’i her salladığımızda bize rastgele bir rakam üretmesini isteyeceğiz. Dolayısıyla Input sekmesi altından “onShake” kod bloğunu alıp kod alanımıza sürüklüyoruz.

micro:bit onShake kod bloğu

Ardından Math sekmesi altından “pick random 0 to 8” kod bloğunu alıyoruz. Bu kod bloğu yazdığımız iki değer arasında rastgele sayı üretir. Ürettiği sayıları micro:bit üzerindeki ledler üzerinde göstereceğiz, dolayısıyla “Show Number” kod bloğunun içerisine random kod bloğunu yerleştiriyoruz.

micro:bit random kod bloğu

Son olarak projemize isim verip bilgisayarımıza indirelim. Ardından micro:bit’e yükleyelim. micro:bit’i her salladığımızda bize 1 ile 6 arasında farklı değerler üretecek.

Micro:bit ile ilk defa çalışıyorsanız micro:bit’e proje yükleme ile ilgili adımlara micro:bit Programlamaya Başlangıç yazımıza tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Projeyi micro:bit simülasyonunda çalıştıralım:

 

 

 

 

 

 

 Projenin Javascript kodlarına bakmak için:

 

micro:bit javascript ile programlama

Bir sonraki projede görüşmek üzere!

micro:bit ile yaptığınız projelerde #microbitTurkey ve #MarketSamm etiketlerini ekleyerek paylaşmayı unutmayın! 🙂

Buraya tıklayarak micro:bit Facebook grubumuza katılın!

1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments